Aminatou Haidar, premi Memorial per la Pau Josep Vidal i Llecha

El Centre de Lectura de Reus i l’Associació Josep Vidal i Llecha han organitzat l’acte de lliurament del Memorial per la Pau Josep Vidal i Llecha 2014. A l’acte hi va participar l’economista, Arcadi Oliveres, Josep Beunza, president de l’associació,  i Liesel Vidal, vídua de Josep Vidal i Llecha,. L’acte es va dur a terme a la sala d’actes del Centre de Lectura, el divendres 3 d’octubre.

Enguany s’ha atorgat a l’activista sahrauí, Aminatou Haidar, en representació de la xarxa de dones i organitzacions sahrauís per la defensa ferma i noviolenta dels drets dels pobles, especialment del dret a l’autodeterminació del poble sahrauí,malgrat les agressions i manca de llibertats que pateixen. Núria Salamé, presidenta de la Federació ACAPS, va recollir el premi en nom d’Aminatou Haidar i va llegir una carta d’ella.

Enguany se celebren els 30 anys de la convocatòria del Memorial per la Pau Josep Vidal i Llecha. Tres dècades en que la ciutadania i les seves organitzacions han estat els protagonistes, perquè han proposat centenars de candidatures que han permès adonar-nos de la riquesa i la diversitat de camins noviolents per construir la pau. El Memorial per la Pau vol continuar sent un reconeixement a iniciatives socialment transformadores poc conegudes perquè els seus promotors puguin incrementar l’entusiasme i la influència social.

Premi MEMORIAL PER LA PAU

Qui és Aminetu Haidar – Televisió de Catalunya – “30 minuts”