Cicle cinefòrum compromès dedicat al Sàhara

La iniciativa s’anomena “Sàhara Occidental: Una mirada a la sobirania dels pobles” i comptarà amb el 2n Yo Pongo Internacional de Tarragona

El projecte tarragoní ‘Una Finestra al Món’ i l’ONGD Hammada organitzen el cicle de cinefòrum compromès “Sàhara Occidental: Una mirada a la sobirania dels pobles” que tractarà la problemàtica internacional del Sàhara Occidental. Aquesta proposta comptarà amb el visionat de quatre documentals, i es debatrà sobre els diversos aspectes i les causes del conflicte, i la situació històrica del poble sahrauí. El cicle es durà a terme els dies 6, 13, 26 i 27 de novembre a partir de les 19 hores a l’Auditori de l’Antiga Audiència (Plaça del Pallol, 3, Tarragona) i és gratuït. A més, aquesta iniciativa compta amb la col·laboració del Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona i del Centre de Cooperació al Desenvolupament URV Solidària.

En el marc del mateix esdeveniment, tindrà lloc el 2n “Yo Pongo Internacional de Tarragona” on els participants hauran de cuinar plats típics de la seva terra per compartir amb la resta d’assistents. La segona edició d’aquesta activitat gastronòmica multicultural es celebrarà el dia 14 de novembre, enmig del programa del cicle, a les 20 hores a l’Espai Jove Kesse de Tarragona.

La presentació de “Sàhara Occidental: Una mirada a la sobirania dels pobles”, que es durà a terme el primer dia del cicle, el pròxim 6 de novembre, anirà a càrrec del delegat Sahrauí a Catalunya, Mah Yandih, el catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Sànchez Cervelló i el regidor de Relacions Ciutadanes i Universitat de l’Ajuntament de Tarragona, Francisco Zapater i posteriorment, es presentarà Hammada, de la directora tarragonina, Anna Bofarull.

Programa del cicle cinefòrum “Sàhara Occidental: Una mirada a la sobirania dels pobles”  :

  • 6 de novembre: Presentació del cicle i visionat de Hammada amb la intervenció de la seva directora Anna M. Bofarull.
  • 13 de novembre: Visionat de Hijos de las nubes, la última colònia, amb la posterior intervenció de Jordi Escoda, d’Intergrup Sàhara i del sahrauí, Nadjem Welda.
  • 14 de novembre: 2a edició del “Yo Pongo Internacional de Tarragona” a l’Espai Jove Kesse.
  • 26 de novembre: Visionat de El Maestro Sahrauí on intervindran el sahrauí Mohamed Salem Yahia i Núria Salamé d’ACAPS.
  • 27 de novembre: Últim dia del cicle de cinefòrum compromès amb el visionat del documental RASD ¿Justicia sin guerra? on després intervindrà Hassana Alià, activista sahrauí pels Drets Humans.