Dissabte 28 de novembre: COMMEMORACIÓ DELS 40 ANYS A L’EXILI DEL POBLE SAHRAUÍ

El moviment solidari amb el poble sahrauí té una cita important a Girona.

Girona celebra diferents actes per donar a conèixer la situació al Sàhara Occidental, del 23 de novembre al 4 de desembre.

En motiu dels 40 anys de l’exili del poble sahrauí, l’Ajuntament de Girona conjuntament amb l’ACAPS Girona i diverses entitats de Catalunya, han organitzat un seguit d’actes per donar a conèixer la situació actual en el Sàhara Occidental a través de diferents activitats, que van des d’exposicions als centres cívics, presentacions de documentals de cine i d’un conte infantil a biblioteques per finalitzar amb una jornada amb conferències al voltant de la situació actual, reptes de futur i projectes de solidaritat i cooperació.

 

JORNADA: COMMEMORACIÓ DELS 40 ANYS A L’EXILI DEL POBLE SAHRAUÍ
Dissabte 28 de novembre, a l’Espai Marfà de Girona.

 

Programa:
10h Benvinguda: Ajuntament de Girona, delegació del Front Polisario i Associació d’Amics del Poble Sahrauí.

10.15h Sàhara avui: Sàhara ocupat. Visió actual des de la ”intifada sahrauí“ i repressió marroquí després de Gdeim Izik, a càrrec d’Ahmed Ettanji, president de l’Equipe Media dels territoris ocupats

El moviment no-violent sahrauí: la iniciativa Laonf. Espanya i el Sàhara avui: reptes i oportunitats, després de 40 anys de la “Marxa Verda”, a càrrec de Bucheraya Beyun, representant del Front Polisario a l’estat espanyol.

11.45h Pausa

12h El Sàhara i la Cooperació cultural i solidària: Universitat de Girona. Patrimoni Cultural del Poble sahrauí: passat i present.
CEAS 40 anys de cooperació civil, a càrrec del seu president José Taboada

13.45h Comiat

Programa d’activitats:

http://www2.girona.cat/documents/11622/169008/DipticSahara-nov2015.pdf