Dos mesos d’alimentació per als hospitals dels campaments

20/09/20 | Notícies

La Federació ACAPS va fer entrega el passat 7 d’agost de 6.500 € del projecte “Aturem la COVID-19 als camps de refugiats sahrauís” provinents d’algunes entitats i de les primeres aportacions arribades del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 

Durant la darrera quinzena de juliol i la primera d’agost, s’han recollit alguns casos de COVID-19 als campaments de refugiats, i des de la Mitja Lluna Roja Sahrauí s’ha demanat que aquesta primera aportació es pogués centrar en reforçar l’alimentació als hospitals en aquests moments de pandèmia, per cobrir les necessitats de les persones malaltes i les que han d’estar en quarantena així com el personal dels hospitals públics.

Ahmed Sidali, nutricionista de l’hospital Nacional de Rabuni, agraeix l’ajuda rebuda en aquests moments de crisi. Als campaments de refugiats del Sàhara Occidental s’han donat una vintena de casos de malalts per la COVID-19, als que cal sumar els contactes que han hagut de confinar-se. Una alimentació rica i variada és fonamental per tenir les defenses altes i facilitar els processos de curació. «Estem rebent fruta, carn blanca i vermella, ous i productes per l’esmorzar, la qual cosa està ajudant molt», admet Sidali.

Amb aquest primera aportació es garantirà doncs la correcta alimentació a l’hospital de Rabuni i al d’Smara, durant els mesos de setembre, octubre i novembre.

Dins del projecte “Aturem la COVID-19 als camps de refugiats sahrauís” s’ha realitzat també una campanya de recaptació de fons per garantir una bona alimentació als campaments sahrauís a través de Goteo ha aconseguit més de 9.000€ en poc més de 2 mesos. Durant la primera quinzena d’Octubre està previst fer aquesta segona aportació a la Mitja Lluna Roja Sahrauí per destinar-la a l’alimentació de les famílies dels camps de refugiats.