El Parlament mostra la solidaritat amb l’activista sahrauí Hassana Aalia i en reclama l’asil polític

Membres de l’Intergrup per la Pau i la Llibertat del Sàhara del Parlament de Catalunya s’han reunit aquest matí amb l’activista sahrauí Hassana Aalia,  a qui el Govern espanyol ha denegat l’asil polític, i han mostrat el seu suport per tal que es rectifiqui aquesta decisió. La trobada d’avui se suma a les iniciatives parlamentàries que des d’alguns grups parlamentaris s’han emprès com són dues cartes al conseller de la Presidència, Francesc Homs, i al ministre d’Afers Exteriors, Garcia-Margallo reclamant que es reconsideri la situació i que se li atorgui l’asil polític al Hassana.

Així mateix, ara també es troba en tràmit parlamentari una Proposta de Resolució  de solidaritat amb el Sàhara Occidental,  que han signat tots els grups parlamentaris de la cambra catalana menys CIU en la qual s’insta al Govern a revisar la situació de Hassna Aalia i  que se li atorgui el reclamat asil polític.

 

Els membres que han assistit a la reunió, a banda del propi Hassana Aalia, són Marta Vilalta (ERC), coordinadora de l’Intergrup,  i els portaveus Ferran Pedret (PSC), Rafa Luna (PP), Hortènsia Grau (ICV-EUiA), Quim Arrufat (CUP) i Anna Solé (CiU), així com els representants de la Federació d’Associacions catalanes Amigues del Poble Sahrauí (ACAPS).

 

Aquesta tarda a les 19 hores tindrà lloc un acte públic a la seu de la Fede.cat  ( C/ Tàpies , 1-3 de Barcelona) que comptarà amb la participació de l’activista sahrauí i del moviment solidari català.

 

(Tots els mitjans de comunicació que vulguin fer alguna entrevista al Hassana, que es posin en contacte  que els facilitarem la trobada. Ell, avui i demà està aquí. )