L’Ajuntament de Girona dóna la benvinguda als infants sahrauís que passaran l’estiu a la ciutat

Ahir a les 18h l’Alcalde va rebre els 20 nens i nenes dels campaments de refugiats sahrauís que passaran aquest estiu amb famílies de Girona.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, acompanyat de la regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, i el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, han rebut a les sis de la tarda al Saló de Plens els nens i nenes provinents dels camps de refugiats sahrauís que s’estaran tot l’estiu a la ciutat de Girona.

El grup de 20 infants passaran l’estiu a la ciutat en el marc del programa Vacances en Pau, que organitza l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí – ACAPS Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona. A tota la demarcació de Girona hi haurà una vuitantena d’infants dels camps de refugiats de Tindouf, on hi ha la daira de Farsia, ciutat agermanada amb Girona des de l’any 1997.

Els nens i nenes sahrauís van arribar a la ciutat de Girona el 22 de juny i s’estaran dos mesos amb famílies de la ciutat que els acolliran i amb els quals compartiran el seu dia a dia. D’aquesta manera, els infants tindran l’oportunitat de millorar, encara que només sigui per dos mesos, les seves dures condicions de vida. Aquest acolliment també suposa rebre una alimentació equilibrada i la oportunitat de passaran revisions mèdiques completes, fer visites als especialistes i tenir una intervenció quirúrgica si és necessari.