Més d’un centenar de persones exigeixen l’asil polític de Hassanna Aalia a Barcelona

Ahir 28 de gener, a les 7 de la tarda, més d’un centenar de persones es van concentrar davant de la Delegació del Govern Espanyol a Barcelona per exigir l’asil polític per al jove sahrauí Hassanna Aalia.

Núria Salame, presidenta de la Federació ACAPS, va resumir als assitents en quin punt estava la situació de Hassanna Aalia i va afirmar que “no podem permetre que el Marroc segueixi violant els Drets Humans i Espanya segueixi mirant cap a una altra banda”.

També va intervenir Oualad Moussa, Delegat del Front Polissari a Catalunya, que va dir que “no acceptarem que portin Hassanna al Marroc per tancar-lo de per vida, al poble sahrauí se li està acabant la paciència”.

Al seu torn, Marta Vilalta, diputada d’ERC i coordinadora de l’Intergrup per la Pau al Sàhara del Parlament de Catalunya, va dir que “no és coherent  que cap membre de CiU hagi anat a la protesta” i va afegir que l’Intergrup seguirà treballant per aconseguir l’asil de Hassanna Aalia.

La concentració també va comptar amb la presència de Diputats del Parlament de Catalunya, com David Cmpanyon i Hortènsia Grau (ICV-EUiA), que va afirmar que “Per davant de qualsevol interès econòmic estan els drets humans, els drets civils, està la democràcia i, per tant, lluitar pels drets humans i per l’autodeterminació del poble sahrauí és també la lluita del poble de Catalunya”

L’Intergrup va fer arribar al Ministeri d’Afers Extrangers una carta demanat l’asil del jove sahrauí que van signar ERC, ICV-EUiA i la CUP, però que PP, CiU i C’s es van negar a signar.

Campanya de recollida de signatures

Per altra banda ja s’han superat les 10.000 signatures demanant l’asil pel jove sahrauí Hassanna Aalia, a la pàgina d’Avaaz: https://secure.avaaz.org/es/petition/Ministro_del_Interior_del_Gobierno_de_Espana_Concesion_de_asilo_politico_para_Hassanna_Aalia/?lZwJngb&pv=0

concentracio_hassanna