Presidents de l’Estat espanyol vassalls del Regne del Marroc

José Luís Rodríguez Zapatero, expresident del Govern espanyol del PSOE, segueix el camí de Felipe González i confirma la submissió de les presidències espanyoles a la corona alauita del Marroc.

A ZP li agrada molt viatjar. No té cap complex en viatjar al Sàhara Occidental ocupat pel Marroc, a la ciutat de Dajla (antiga Villa Cisneros). L’expresident espanyol assistirà a la sessió del Fòrum Crans Montana, fòrum  a l’estil de Davos, que reuneix a caps d’estat i representants d’institucions financeres i grans grups empresarials i econòmics. L’objectiu és impulsar la cooperació amb els països d’Àfrica i contribuir a la pau i al desenvolupament del continent. Bons objectius que han estat pervertits, ja que el fòrum se celebra en una ciutat del Sàhara Occidental ocupada militarment pel Marroc. Per a la corona alauita del Marroc, és molt important que el fòrum es faci a Dahla, ja considera que reforça la tesi de l’ocupant, de la “marroquinitat” del Sàhara Occidental, tal com repeteixen els mitjans de comunicació marroquins.

No tothom assistirà al Fòrum Crans Montana. Hi ha institucions com l’ONU, la Unió Europea, la Unió Africana, Parlament Pan africà, la UNESCO, l’ECOSOC, entre d’altes països.

Els sahrauís recorden la traïció i l’engany de les promeses de Felipe González, als campaments de refugiats (1976), en què els va prometre que “el poble espanyol els acompanyarà en la seva lluita fins a la victòria final”. Després l’hem vist com gaudia d’una gran mansió a la platja de Jbila a Tànger, el Marroc, que ha venut a la família real saudí.

Per què els expresidents de governs espanyols, especialment del PSOE, mostren tant de vassallatge a la corona alauita del Marroc? La resposta està en els fets quan governaven.

 

Núria Salamé Real

Federació ACAPS