ACAPS

ACAPS neix els anys 80 amb la formula d’associació, transformant-se en Federació l’any 2011. Reuneix entitats d’arreu de Catalunya solidàries amb la lluita del poble sahrauí.

Sempre hem treballat pels valors de la pau i el respecte dels drets humans i dels drets nacionals.

Realitzem tota mena de projectes de recolzament a la població sahrauí,  tant de suport a la població refugiada als Campaments de Tinduf, com de la que viu sota la ocupació marroquina al Sàhara occidental. Projectes com “Vacances en Pau” que permet la vinguda d’infants sahrauís a casa nostra els mesos d’estiu, o de recolzament de les estructures per a la dona als Campaments sahrauís (Dones del desert). En contra de la explotació dels recursos naturals del territori ocupat (Sàhara dempeus) o construint una alternativa no violenta com a solució del conflicte (Laonf).

La Federacio ACAPS es membre de CEAS (Coordinadora Estatal de asociaciones solidaries con el Sàhara), de LaFede (Federació catalana d’ongs) i treballem dins de la xarxa “Sàhara dempeus” que agrupa diverses entitats del país en solidaritat amb el poble sahrauí.

El nostre compromís amb la justícia global ens ha portat a ésser membres de LaFede i a treballar dins de diverses instàncies com ara la campanya “Casa nostre es casa vostra”. Cal dir que, per a nosaltres, els problemes del poble sahrauí son fruit d’una injusta situació política i que la seva solució es l’aplicació immediata de les resolucions de les Nacions Unides amb la celebració d’un referèndum d’autodeterminació que posi fi a l’exili i la ocupació.

Les associacions membres de la nostra Federació treballen arreu del territori en la difusió de la causa sahrauí, en la realització de projectes cap a aquesta població i en la defensa del dret del poble sahrauí a la seva autodeterminació. També estan vinculades a les instàncies de coordinació locals de drets humans, solidaritat i cooperació.