Suspensió del programa Vacances en Pau 2020

07/04/20 | Notícies

Des de la Federació ACAPS hem rebut un comunicat de la Delegació Sahrauí a Espanya en el que se’ns explica la decisió de suspendre definitivament el programa VACANCES EN PAU 2020, que s’havia de desenvolupar aquest estiu arreu de Catalunya i Espanya.

Sabem que és una decisió molt meditada i transcendent pel que signifiquen VACANCES EN PAU per la població dels Campaments de Refugiats Sahrauís, pels propis infants sahrauís, per les famílies acollidores i pel moviment solidari amb el Sàhara Occidental, ja que és el projecte que dona més visibilitat a la causa sahrauí a nivell de població, als mitjans de comunicació i a les institucions i és el que ha permès incorporar una gran quantitat d’activistes a la lluita per la independència del nostre poble germà.

Des de la Federació ACAPS volem fer arribar el nostre suport  a la decisió presa, i una vegada més, volem manifestar públicament el nostre compromís amb la causa del poble sahrauí i amb els seus responsables polítics, representats a Catalunya per la Delegació del Frente Polisario.

Com no pot ser d’altra manera, des de la Federació ACAPS i de forma coordinada amb el conjunt del moviment solidari volem donar continuïtat al programa VACANCES EN PAU. No podem oblidar que els nens i nenes sahrauís són refugiats que patiran unes condicions molt adverses aquest estiu i que estarem amb ells i elles quan es concretin accions, aquest estiu, que puguin portar a fer realitat el projecte en els Campaments. A pesar de la crisi global, estarem al seu costat i voldrem contribuir a fer possible allà on es pugui fer.

Volem manifestar, que de la mateixa manera que el virus ens deixarà una societat diferent a Europa, també ho farà als Campaments de Refugiats i que en aquest trànsit, hem d’acompanyar els i les sahrauís per tal que, a pesar de les dificultats, la seva causa surti enfortida. Cal treballar en la millora de les seves condicions humanitàries, sanitàries i dietètiques, cal treballar per buscar una solució justa al seu problema polític.

Aquest és el nostre compromís.

I en definitiva, pensem que cal continuar treballant, ara més que mai, per l’autodeterminació del poble sahrauí i perquè el seu futur estigui en les seves mans.

Federació ACAPS
7 d’abril de 2020