Unes 70 persones, incloent famílies d’acollida, cooperants espanyols i sahrauís, retinguts a l’aeroport d’Alger

La Federació ACAPS volem manifestar la nostra indignació pel mal tracte que han rebut i el desempar que pateixen els cooperants que aquests dies han viatjat al campaments de refugiats sahrauís. Situacions com aquestes són indignants i intolerables, però encara ho són molt més quan afecten al moviment solidari amb el poble sahrauí. Voldríem que s’assumeixi i es depurin responsabilitats a l’hora que es rescabali a les persones i associacions afectades.

Finalment mostrem la nostra solidaritat als afectats i ens posem a la seva disposició.

 

Nota de premsa

 Unes 70 persones, incloent famílies d’acollida, cooperants espanyols i sahrauís, retinguts a l’aeroport d’Alger

Els viatgers reclamen una resposta de la companyia aèria Air Algérie, que els manté a l’aeroport a l’espera d’una solució que els porti a Tindouf.

Sense cap tipus d’informació per part de la companyia Air Algérie, i sense oferir la possibilitat d’allotjament per passar la nit, una setantena de persones, incloent cooperants espanyols, famílies d’acollida del projecte “Vacances en pau” i sahrauís, romanen a l’aeroport d’Alger esperant una solució. Provinents d’associacions de diverses comunitats autònomes, com Una Finestra al Món  (URV – Tarragona), L’Hospitalet amb el Sàhara i Saymi, entre d’altres, molts dels viatgers van veure cancel·lat ahir el seu vol, a causa d’una suposada vaga de treballadors algerians, quan esperaven ser embarcats.

La companyia Air Algérie, donant informacions contradictòries i negant-se a atendre les reclamacions de les persones afectades, finalment les ha reubicat en un vol que ha sortit amb més de 24 hores de retard. Tot i haver garantit la connexió a Alger per arribar a Tindouf, els passatgers s’han trobat sense vol i han quedat retinguts a l’aeroport d’Alger sense que Air Algérie hagi assumit cap responsabilitat.

L’expedició es troba desemparada davant la gestió d’Air Algérie, que s’ha negat a facilitar els fulls de reclamació, no ha ofert cap solució i la ha mantingut desinformada en tot moment.

En aquests instants els passatgers es troben a l’aeroport d’Alger i no saben on passaran la nit. Cansats i indignats, els viatgers esperen alguna resposta per part dels responsables d’Air Algérie per poder dur a terme els projectes de cooperació, retrobar-se amb els infants sahrauís i les seves famílies i fer arribar el material humanitari als campaments de Tindouf.

Associació UNA FINESTRA AL MÓN – Universitat Rovira i Virgili – Tarragona

Alger, 31 de març de 2015

 NOTA: Van passar la nit a l’aeroport, sense cap tipus d’assistència . Avui a les 14h han embarcat cap a Tindouf.

Altres informacions:

Cooperants catalans, atrapats a l’aeroport d’Alger sense poder arribar a un camp de refugiats