Aportem 25.000 € a la Mitja Lluna Roja Sahrauí

06/11/20 | Notícies

La Federació ACAPS vam fer entrega el passat 5 de novembre de 25.000 € a la Mitja Lluna Roja Sahrauí dins del marc del projecte “Aturem la COVID-19 als camps de refugiades sahrauís” provinents de la campanya realitzada a Goteo i d’aportacions arribades del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 

Aquesta segona aportació es destinarà íntegrament a cobrir l’alimentació bàsica de les famílies dels camps de refugiades sahrauís, i es calcula que es podrà garantir l’alimentació bàsica de 150 famílies durant dos mesos.

Com és el repartiment de menjar als camps de refugiades sahrauís?

La Mitja Lluna Roja Sahrauí rep tant menjar com recursos econòmics a través d’ajuda internacional per a l’alimentació, amb els que realitza compres a l’engròs de productes bàsics: farina, patates, fruita i verdures, oli etc. A través de la seva xarxa de treballadores i voluntàries, aquests aliments es distribueixen a cada wilaia, on es reparteix entre les famílies. 

Qui és la Mitja Lluna Roja Sahrauí?

La Mitja Lluna Roja Sahrauí porta 40 anys encarregant-se de la distribució d’aliments bàsics als campaments de refugiades. I totes les seves despeses estan cobertes gràcies a l’ajuda humanitària de governs solidaris amb el poble sahrauí, però també d’entitats de caire social. 

Una alimentació sana per als sahrauís per ajudar a combatre la COVID-19

Una alimentació sana i equilibrada, és la clau per tenir una salut forta, i per tant, poder combatre un possible contagi. Una de les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19 ha estat la caiguda de projectes de cooperació als camps de refugiats sahrauís i la conseqüent davallada de recursos. En aquest sentit, des d’ACAPS, hem apostat per facilitar l’arribada d’aliments a les haimes dels campaments, mitjançant la col·laboració amb la Mitja Lluna Roja Sahrauí.