Relats i poesies guanyadores del 1r concurs literari Parlem del Sàhara Occidental

30/04/21 | Notícies

La primera edició del concurs literari Parlem del Sàhara Occidental organitzat per la Federació ACAPS, ha comptat amb la participació d’un total de 24 obres, entre relats curts i poesies. Les participants han compartit les seves històries que tenen com a tema central el Sàhara Occidental i la causa sahrauí. Històries que expliquen experiències viscudes, relats de ficció que posen el focus en la situació dels milers de sahrauís que viuen des de fa dècades com a refugiades, el paper de la dona, la cultura, la defensa de la causa sahrauí, la identitat de tot un poble… Cadascuna de les obres participants en el concurs et transporta a conèixer de prop la causa i el poble sahrauí.

El jurat ha valorat la qualitat literària i l’originalitat dels relats curts i poesies participants en el concurs per escollir 5 obres finalistes de cada categoria que han passat a votació popular a les xarxes socials, per tal que totes les seguidores puguin gaudir de la seva lectura.

En aquesta primera edició, hem tingut la participació excepcional del periodista i escriptor sahrauí Ali Salem Iselmu, qui ens ha delectat amb dues de les seves obres, guardonades amb el premi especial del jurat: el relat curt titulat VIENTO DE ARENA i el poema LIMPIARÉ MIS LÁGRIMAS

El resultat de la votació popular ha donat 3 guanyadores per cada categoria que s’emporten com a premi un lot de premis relacionats amb el Sàhara.

.

Les guanyadores per la categoria adulta de relat curt han estat:

El guanyador en la categoria especial de poesia ha estat:

El jurat ha decidit atorgar també segon i tercer premi per la categoria especial de poesia a les obres 2 obres més votades després de la guanyadora, que corresponen:

La categoria jove de relat curt s’ha declarat deserta.

Volem agrair a totes les participants la seva participació en el concurs literari. A través de les seves obres han donat l’oportunitat de conèixer el Sàhara Occidental i la causa sahrauí des de la perspectiva d’històries molt diverses.

Aquestes són totes les obres que han participat en el concurs:

.

Obres presentades a la categoria adulta de relats curts:

.

.

Obres presentades a la categoría especial de poesia:

.