PRESTACIÓ DE SERVEIS: Disseny i programació del portal web SOS Sàhara
Data límit de presentació de la candidatura: 23 de març de 2021
ANTECEDENTS
Presentació del projecte “SOS Sàhara”
El projecte “SOS Sàhara” es planteja sobre tres eixos de l’EpD (recerca, sensibilització i incidència), amb la finalitat d’evidenciar la sistemàtica i dramàtica vulneració dels DH de la població al Sàhara Occidental producte de l’ocupació il·legal i espoli permanent dels seus recursos naturals, situació que es combina amb una violació permanent dels drets humans col·lectius i de les dones i que actualment es potencia amb la pandèmia del COVID19.
Aquest projecte s’emmarca en tres arestes. Des de la perspectiva de recerca transformadora, amb un enfocament i metodologies de gènere, centralitzarà la informació produïda sobre l’extracció de recursos de naturals sel Sàhara Occidental. Amb això dibuixarà un mapa de la ruta que segueix l’extracció d’aquests recursos i d’empreses involucrades que es compartirà en un espai únic que reculli la informació de la situació històrica del Sàhara Occidental i la combini amb legislació internacional.
La segona aresta del projecte té un enfocament de comunicació àmplia i transformadora de la informació sorgida de les recerques. Això per generar una sensibilització i conscienciació de la situació i la coresponsabilitat que tenim com a ciutadanes i ciutadans d’exigir als institucions i governs trencar amb els complicitats que perpetuen l’existència conflictes on és violin els drets humans, en aquest cas particular, de la població sahrauí i de les dones sahrauís en particular.
La tercera aresta del projecte està enfocada a la incidència a Catalunya, l’Estat Espanyol i el parlament europeu cridant al cessament de la signatura d’acords comercials que acaben legitimant l’ocupació il·legal que el Marroc exerceix sobre el Sàhara Occidental i del qual es treu profit en permetre l’espoli dels recursos naturals.
DESCRIPCIÓ DE LA PRESTACIÓ DE SERVEIS
Objectius de la prestació de serveis:
Aquesta prestació de serveis té com a objectiu el disseny i programació del portal web SOS Sàhara que reculli tots els apartats descrits en aquest document:
Portal web responsive i multillengua, en català, castellà, anglès i àrab, on s’allotjaran cinc grans eixos informatius respecte a l’ocupació del Sàhara Occidental. El portal ha de contenir:
- Pàgina principal del web amb la informació més destacada del mateix i un vídeo introductori
(El vídeo no s’inclou dins d’aquesta prestació de serveis) - El Sàhara Occidental
a. Història del Sàhara Occidental, amb un vídeo breu introductori que recull el conflicte des dels inicis fins a la inauguració del web.
b. Els camps de refugiades de Tindouf
c. El mur de la vergonya
d. Els Territoris Ocupats - Recull del marc legal que regula l’ocupació del Sàhara Occidental i de totes les resolucions internacionals d’estaments com la de l’ONU, el Parlament Europeu i la Unió Africana i els posicionaments respecte a l’ocupació del Sàhara Occidental.
- L’espoli de recursos naturals al Sàhara
Apartat explicatiu resum de l’espoli amb subapartats:
a. Un subapartat per recurs natural
b. Empreses implicades
c. Mapa interactiu amb l’espoli dels recursos i empreses implicades
d. Mapa interactiu amb les vulneracions de DDHH - Recull de premsa internacional d’articles d’actualitat i d’opinió vinculats a la vulneració de drets humans al Sàhara Occidental
- Recull de projectes i iniciatives de la societat civil sahrauí, d’entitats com NOVA/AFAPREDESA, Equip Media, AMPREN i altres, respecte a la denúncia i vulneració de drets humans al Sàhara Occidental.
Tots els continguts vindran facilitats per ACAPS
Tots els continguts vindran facilitats per ACAPS
Requisits tècnics:
L’allotjament del portal i el domini s’hauran de realitzar/mantenir per part de l’executora de la prestació de serveis.
El portal web s’ha de realitzar en un CMS en el que es pugui traspassar a l’equip tècnic de la Federació ACAPS la informació necessària per a l’actualització del mateix.
Els mapes interactius de base que es facin servir respectaran la legalitat internacional i la frontera del Sàhara Occidental.
Temporalitat:
Es preveu que la prestació de serveis tingui una durada de tres mesos des de l’inici del servei fins al llançament del web, i el manteniment i actualització del mateix fins a la finalització del projecte (juny 2022).
COMPETÈNCIES REQUERIDES
Les organitzacions que apliquin a la prestació de serveis hauran de presentar un portfoli que acrediti fefaentment la seva capacitat i experiència en la realització de portals webs i mapes interactius.
COM POSTULAR A AQUESTA OFERTA:
Enviar un correu a federacio@acaps.cat amb la proposta de serveis i el pressupost de la mateixa.
Per qualsevol dubte o aclariment respecte als termes de referència es pot contactar a través del correu federacio@acaps.cat o al telèfon 619614938