Visibilitzant l’ocupació al Sàhara Occidental.

L’augment de la repressió i les violacions de drets humans un any després de la ruptura dels acords d’alto el foc

 

L’informe “Visibilitzant l’ocupació al Sàhara Occidental. L’augment de la repressió i les violacions dels drets humans un any després de la ruptura dels acords d’alto el foc” és el resultat d’un treball col·lectiu entre defensores i defensors sahrauís dels drets humans, coordinat per la Federació ACAPS i NOVACT amb la cooperació del Grup de Suport de Ginebra per a la Protecció i la Promoció dels Drets Humans al Sàhara Occidental (GSGPPHRWS) i l’Associació de Familiars de Presos i Desapareguts Sahrauís (AFAPREDESA), en el marc del projecte “Drets Humans al Sàhara” finançat per l’Ajuntament de Barcelona.

A través del treball d’una xarxa d’observadores i de l’observació directa de vulneracions en els territoris ocupats, l’informe documenta amb rigor i precisió les violacions sistemàtiques dels drets civils i polítics que han succeït en l’últim any des de la ruptura dels acords d’alto el foc, el novembre de 2020.

L’informe forma part d’una campanya internacional per a denunciar la creixent vulneració de drets humans i repressió contra activistes, defensores de drets humans, organitzacions, periodistes i civils sahrauís al Sàhara Occidental ocupat, per part de les forces d’ocupació marroquines. Tant la campanya com l’informe i el vídeo de denúncia i sensibilització, sorgeixen de la cooperació entre activistes i organitzacions de la societat civil sahrauí dels Territoris Ocupats, els Campaments de refugiades de Tinduf i la diàspora,